Fujitsu staat voor dynamische IT-infrastructuur

Reshaping the Datacenter: een nieuwe IT-infrastructuur


Veranderingen in ontwerp en beheer van het datacenter

Een datacenterinfrastructuur die verregaand gestandaardiseerd en gevirtualiseerd is, die benodigde uitwijkfaciliteiten biedt en over een platform beschikt dat moeiteloos voorziet in snelle uitbreiding of inkrimping van de server- of storage-capaciteit; dát is Reshaping the Datacenter. Zo spelen organisaties in op groei, flexibilisering en innovatie. Over de gehele context van de organisatie-specifieke infrastructuur.

Virtualisatie- en automatiseringstechnieken

Organisaties en hun IT-management dienen logischerwijs allereerst verschillende zaken te analyseren, bijvoorbeeld ten aanzien van het ontwerp en beheer van het datacenter. Hiervoor kunnen zij kiezen uit verschillende opties. Zelf beheren of uitbesteden? Nearshoring of offshoring? Fujitsu biedt desgewenst een helpende hand bij het maken van die keuzes en bij het realiseren van kostenbesparingen. Bijvoorbeeld door op grote schaal automatiserings- en virtualisatietechnieken te implementeren.

Cloud

Een andere optie die bedrijven en instellingen die willen flexibiliseren dienen te overwegen is cloud. Zij kunnen kiezen voor een nieuwe, flexibele manier om resources en processen aan te bieden op basis van pay per use. Met andere woorden: zij kunnen toewerken naar cloud computing, oftewel het betrekken van IT-infrastructuur vanuit een geautomatiseerde en beveiligde internetomgeving waarbij verrekenmodellen op basis van werkelijk gebruik de boventoon voeren.

Ondersteuning

Wat de slimste manier is, hangt helemaal af van de behoeften die de specifieke business van een organisatie vergt. Het maken van de juiste keuze is niet eenvoudig, blijkt wel uit de vele aanvragen die Fujitsu krijgt voor de ondersteuning hierbij. Afhankelijk van de specifieke situatie adviseert Fujitsu haar klanten een of meer benaderingen serieus in overweging te nemen. Want uiteindelijk gaat het erom dat het datacenter de totale (IT-)organisatie maximaal bijstaat in deze veranderende wereld.


Download IDC Whitepaper

IDC whitepaper